Obavjesti

Tumor dojke je jedan od najvećih zdravstvenih strahova žene. Zu zebnju opravdava činjenicam da je rak dojke najčešća vrsta zloćudnog tumora koji se često razvija podmuklo, u formi bezvolnog tumora i bez subjektivnih tegoba. Broj oboljelih žena od ove bolesti svakim danom sve je veći, a žrtve s sve češće mlade osobe. Tumor dojke danas najveći je uzročnik smrtnosti žena.

Zašto pregled dojki ?

– Mnoge žene znaju koliko su važni redovni ginekološki pregledi, ali zaboravljaju na važnost pregleda dojki.

– Edukacija po pravilu treba da započinje u pubertetu sa prvom menstruacijom i izlučivanjem ženskih spolnih hormona.

– Dojke su simbol ženstvenosti i organ pristupačan samopregledu ali na žalost, iz prakse na našem podneblju imamo negativno iskustvo koje ukazuje da strah žene guši motiv za samopregledom.

– Inspekacija i palpacija dojki (samopregled) najvažniji je pedsuslov za rano oktrivanje tumora i njegovo uspješno liječenje.

– Cjelokupan pregled kod doktora podrazumjeva uzimanje porodične anamneze te detaljan pregled obje dojke i pazušnih jama u različitim položajima, pregled ultrazvukom i memografijom.

– Otkriće “KVRŽICE” u dojci ne mora biti zločudno, ali moramo sumnjati dok dijagnostičkim postupcima ne dokažemo suprotno.

– Medicinska saznanja omogućuju da je na vrijeme dijagnosticiran tumor u početnoj fazi izljećiv i imajući to u vidu, žene bi trebale dolaziti na kontrolne preglede dojki zamjenjujući strah naukom o preventivnim pregledima dojki.

19 jul, 2020

Radiološke usluge

Od samog početka, Poliklinika Medicom je prepoznata kao ustanova sa visokim kvalitetom pružanja radioloških usluga. Nudimo Vam: 🌡‼️RTG dijagnostika na, savremenom, digitalnom aparatu, koji koristi znatno manje doze zračenja za… Read More
29 sep, 2022

Obavijest o izmjeni cijena

POŠTOVANI KLIJENTI POLIKLINIKE MEDICOM, OVIM PUTEM VAS OBAVJEŠTAVAMO DA ĆE OD 01.10.2022. GODINE DOĆI DO IZMJENA U CJENOVNIKU USTANOVE ZA ODREĐENE USLUGE. PREGLED SPECIJALISTE 50,00KM PREGLED INTERNISTE 50,00KM PREGLED DIJABETOLOGA… Read More
01 mar, 2021

Saradnja sa Koç University Hospital

Važno obavještenje! Poštovani sugrađani, Veliko nam je zadovoljstvo saopštiti Vam da je Poliklinika Medicom ostvarila saradnju sa Koç University Hospital. Koç University Hospital je jedan od najsavremenijih medicinskih centara na… Read More